Наставникът на Болоня Стефано Пиоли заяви преди утрешния мач на "рособлу" срещу Ювентус, че "бианконерите" разполагат с много силен състав, а треньорът им Антонио Конте е толкова добър, че може да работи със затворени очи.

Ласкателствата на 46-годишния мениджър не бива да отклоняват вниманието на торинци от това, че в последните си десет срещи Болоня има само две загуби – от Рома в края на миналата година и от Удинезе преди десетина дни.

"Юве ще доминира, но ние ще се опитаме да се възползваме от шансовете си. Двубоят идва в точния момент за моя отбор", каза Пиоли, цитиран от сайта Football-Italia.net.

През уикенда играчите на "рособлу" се поздравиха с победа над предпоследния във временното класиране на Серия А тим на Новара. Попадението за успеха с 1:0 отбеляза Роберт Акуафреска.

Фактът, че 24-годишният нападател е резерва в състава на Пиоли, е достатъчно показателен за качествата на триото, което по принцип се подвизава в предни позиции за Болоня – Гастон Рамирес, Алесандро Диаманти и Марко Ди Вайо.

Срещата от 23-тия кръг на италианския шампионат между Болоня и Ювентус е утре от 19:30 часа българско време на стадион "Ренато Дал'Ара".