След като по-рано днес се разбра, че бранителят на Рома Жуан ще отсъства от терените около два месеца, треньорският щаб на "вълците" получи нова лоша новина.

Халфът на "джалоросите" Миралем Пянич, който беше сменен принудително в 57-мата минута на дербито с Лацио, няма да играе три седмици заради травмата си, съобщава електронното издание Football-Italia.net.

Това означава, че босненецът ще пропусне срещите с Палермо и Дженоа, най-вероятно и с Милан. За мениджъра на Рома Луис Енрике липсата на Пянич със сигурност ще бъде голям проблем.

През този сезон националът на Босна и Херцеговина е вкарал три попадения в Серия А, но по-забележителното е, че е асистирал за шест, което го прави най-добрият футболист на "вълците" по този показател. За сравнение, легендарният капитан на "джалоросите" Франческо Тоти има пет асистенции в първенството през настоящата кампания.

Пянич пристигна на "Олимпико" миналото лято от завършилия на трето място във френския шампионат тим на Олимпик Лион. Както личи и от статистиката, полузащитникът успя веднага да се превърне в основен играч за римляните.