Председателят на Италианската асоциация на реферите Марчело Ники заяви, че правилото, заради което вратарят на Рома Маартен Стекеленбург беше изгонен в дербито на "вълците" с Лацио, е абсурдно.

Още в седмата минута на Битката за Рим холандският страж закачи откъсващия се сам срещу него Мирослав Клозе в пеналта на "джалоросите" и съдията Мауро Бергонци показа червен картон на вратаря, като даде и дузпа за "орлите".

"Да се гони стража, който предизвиква 11-метровия наказателен удар, е едно абсолютно безсмислено правило. Нашата асоциация е съгласна, че то трябва да се промени, защото в случая става дума просто за друга форма на по-сериозно нарушение, което би трябвало да се санкционира с жълт картон", коментира Ники, цитиран от сайта Football-Italia.net.

"В двубоя Рома-Лацио Бергонци следваше правилника плътно, а и дузпата беше отсъдена правилно. Абсурдно е обаче, че сега вратарят ще трябва да пропусне една среща на своя отбор – това е своеобразно тройно наказание", допълни Ники.

Самият Пиерлуиджи Колина призна неотдавна в интервю, че правилото, за което говори и Ники, най-вероятно скоро ще бъде променено от борда на Международната футболна асоциация.