Наставникът на Аталанта Стефано Колантуоно заяви в телевизионното предаване La Domenica Sportiva, че рядко се срещат нападатели с качествата на Единсон Кавани.

49-годишният треньор беше мениджър на Палермо преди няколко години и пътят му се пресече с този на уругвайския футболист. Впоследствие Колантуоно води Торино, преди да се установи в Бергамо, а Кавани премина в Наполи.

"Когато бях в Палермо, Кавани беше на крачка от трансфер в Уест Хем. Желанието на самия играч беше да опита от приключението, наречено английска Висша лига. Аз обаче го спрях", каза наставникът на Аталанта, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

В настоящия момент Кавани едва ли отново би искал да се присъедини към "чуковете", въпреки че тимът от Източен Лондон, който сега играе в Чемпиъншип, може би ще спечели промоция този сезон и ще се завърне в елита на Англия

"В петъците Кавани оставаше след тренировка и допълнително упражняваше стрелбата си. Амбицията му е наистина впечатляваща", допълни Колантуоно. Именно уругваецът наказа Аталанта при срещата на бергамаските с Наполи в края на ноември миналата година.