Бившият полузащитник на Ювентус Масимо Мауро, който игра за отбора от Торино в края на 80-те години на миналия век, а сега е коментатор за Скай Спорт Италия, отправи сериозни критики към настоящия състав на "бианконерите" след равенството 1:1 с Киево.

В момента "Старата госпожа" е с мач по-малко от основния си конкурент за титлата – настоящия шампион на Италия Милан – но е също така на три точки зад него, което е притеснително, макар че торинци имат предимство в преките двубои с "росонерите".

"Играчите на Ювентус вече не демонстрират това, което беше основното им преимущество срещу останалите състави. "Бианконерите" спряха да си помагат един на друг и не се раздават по начина, по който го правеха в началото на първенството", каза Мауро, цитиран от сайта Football-Italia.net.

"Мисля също така, че мениджърът Антонио Конте може би допуска някои грешки при избора на състава си. Мирко Вучинич е пълна мистерия за мен. Това, че той загуби топката в една ситуация, в крайна сметка доведе до изравнителното попадение на Киево. Наистина е жалко, че никой не захранва Алесандро Матри с добри пасове. Никога не съм виждал Ювентус да изпитва подобни трудности пред противниковата врата", допълни Мауро.

Мнозина са склонни да смятат, че странното представяне на "бианконерите" в последно време се дължи на натрупаната у футболистите умора. Мауро обаче не е на това мнение.

"Проблемът не е физически. Играчите тичат достатъчно, но от тичането им в случая няма никаква полза", коментира бившият халф на торинския тим.

В сряда от 19:30 часа българско време момчетата на Антонио Конте излизат за задължителна победа срещу коравия отбор на Болоня. През настоящата кампания "Старата госпожа" вече два пъти направи 1:1 с "рособлу" в редовните 90 минути – веднъж в шампионата и веднъж за Купата на Италия, където торинци се нуждаеха от продължения, за да елиминират състава на Стефано Пиоли.

В двубоя с Болоня наставникът на втория във временното класиране на Серия А ще трябва да се справя с големи неприятности в защитата на своя тим. Джорджо Киелини се контузи срещу Киево и според лекарската оценка ще отсъства от терените между две и три седмици.

Въпреки че травмата на Андреа Бардзали към момента се оценява като по-малко сериозна, все още не се знае колко време ще е необходимо на опитния бранител да се възстанови.

Това означава, че има голяма вероятност централни защитници на Ювентус в мача с Болоня да бъдат Мартин Касерес и Леонардо Бонучи. В последните няколко срещи 24-годишният италиански национал не се представя на необходимото ниво, което няма как да не тревожи феновете на "бианконерите".