Поставеният под номер 7 в основната схема Кевин Андерсон спечели титлата от международния тенис турнир на твърда настилка в Делрей Бийч (САЩ) с общ награден фонд 442 500 долара.

На финала тази нощ представителят на Южноафриканската Република се наложи с 2:0 сета над преминалия през ситото на квалификациите Маринко Матошевич (Австрл), в отделните части 6/4, 7/6.

Да ви припомним, че на четвъртфиналите Андерсон отрази три мачбола в сблъсъка си с любимеца на домакините Анди Родик, а на полуфинала срази и супер фаворита Джон Иснър, за да стигне до триумфа снощи, донесъл му втора титла в неговата кариера.

Началото на финалния сблъсък бе изпъстрено с множество грешки, вследствие на прекомерното напрежение и у двамата претенденти, но все пак Андерсон реализира брейк в повече за крайното 6/4.

Във втория сет южноафриканецът стабилизира значително играта си в собствените си сервис геймове, но така и не успя да реализира нито една от осемте си възможности за пробив, което доведе развръзката до тайбрек.

Тук вече Кевин Андерсон успя да наложи волята си и след 7:2 стигна до крайния успех, който ведно с 250-те точки за световната ранглиста му донесе и чек за 75 780 долара.

Междувременно на турнира при дамите в Акапулко (Мексико), който се провежда на землена настилка, изцяло италианския финал бе спечелен от поставената под номер 3 Сара Ерани, която се наложи с 5/7, 7/6, 6/0 над сънародничката си Флавия Пенета.

Статистиката от финала в Делрей Бийч:

Андерсон   Матошевич
57 1-ви сервис % 57
8 Асове 2
3 Двойни грешки 5
 3/15 Възможности за пробив  2/2
 89/164 Общо спечелени точки  75/164
  Времетраене: 1.58 ч.