Треньорската професия е една от най-странните. Само преди десетина дни мениджърът на Лацио Еди Рея беше подал оставка и медиите на Апенините бяха сигурни, че 66-годишният специалист ще напусне поста си след отпадането на "орлите" от Лига Европа.

Днес обаче Рея отпразнува заедно с феновете на "бианкочелестите" едно забележително постижение и вече няма никаво намерение да изоставя римския клуб.

В рамките на един сезон наставникът изведе Лацио до две шампионатни победи (и двете с 2:1) срещу вечния съперник Рома – нещо, което не се беше случвало от 1998-ма година насам.

"Обменихме мнения с шефовете в клуба и в крайна сметка успяхме да изгладим различията си. Разбирам, че не всеки ден треньор подава оставка при положение, че отборът му е на трето място в класирането, но след загубата с 1:5 от Палермо нямаше как да реагирам по друг начин", заяви Рея, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

"Амбицията ни е да се представим по-добре в сравнение с миналия сезон, което никак не е лесно, но засега се справяме с тази задача благодарение на добрата работа, която клубът свърши на трансферния пазар", допълни мениджърът на "орлите".

Изказването на Рея е любопитно, тъй като според пресата в Италия наставникът е изразил преди десетина дни недоволството си от трансферната политика на президента на Лацио Клаудио Лотито и спортния директор Игли Таре.

В момента обаче "бианкочелестите" отново имат предимство в битката за третото място, даващо право на участие в квалификациите за Шампионската лига през следващия сезон, а при малко повече късмет и по-добра игра в оставащите до края на първенството мачове, "орлите" дори може да се намесят в борбата за Скудетото.

В тази ситуация Рея твърдо остава начело на Лацио. Друго предимство на римляните в надпреварата за квота за Шампионската лига е, че тимът вече не участва в Лига Европа и може спокойно да се съсредоточи върху Серия А.

"Пътят пред нас е дълъг и се надявам, че отборът ще запази концентрацията си. На първо време е необходимо футболистите да се възстановят физически", каза още Рея.

Срещу Рома мениджърът на "бианкочелестите" не можеше да разчита на цели осем от своите състезатели. Някои от тях обаче най-вероятно ще се завърнат в следващия мач на състава, който е на 11-ти март от 21:45 часа българско време  срещу коварния тим на Болоня.