Наставникът на Рома Луис Енрике разбираемо беше много ядосан след загубата на "джалоросите" с 1:2 в дербито с Лацио. "Вълците" играха почти цял мач с човек по-малко, след като още в 7-мата минута Маартен Стекеленбург беше изгонен.

Съдията Мауро Бергонци прецени, че холандецът е фаулирал Мирослав Клозе, и освен че показа червен картон на 29-годишния страж, даде и дузпа за "бианкочелестите", която Ернанеш превърна в гол.

Въпреки трудното начало на мача футболистите на Рома намериха сили да изравнят в 16-тата минута чрез Фабио Борини, но в 62-рата минута Стефано Маури вкара победното попадение за "орлите".

"Щеше да бъде хубаво да играем в дербито с 11 души на терена. Ако бяхме загубили в битка 11 на 11, може би щях да преглътна поражението по-лесно, но сега съм много разочарован. Наистина си мислех, че ще спечелим тази среща, ако дадем най-доброто от себе си, но само 7 минути след началото всичко за нас се срина", каза Луис Енрике, цитиран от сайта Football-Italia.net.

"Въпреки ранния червен картон моят тим успя да изравни и направи всичко възможно, за да победи. Видях и фантастичната подкрепа на феновете, които бяха много надъхани и помогнаха на отбора. Обаче и в двете дербита срещу Лацио мои играчи бяха изгонени и аз наистина не знам с какво съм заслужил тази участ", допълни испанецът.

Макар че беше бесен, Луис Енрике отказа да коментира съдийството. През миналия полусезон срещу Лацио Рома пак завърши двубоя с човек по-малко, а "орлите" пак получиха дузпа.

През настоящата кампания в Серия А "вълците" са получили най-много червени картони от всички състави. Осем пъти състезатели на "джалоросите" са били гонени.

Луис Енрике все пак призна, че при гола на Маури отбраната на Рома е допуснала грешка. Капитанът на Лацио беше изпуснат от бранителите на символичните домакини и се разписа.

"Стремим се да прилагаме зоново покритие при защита на свободните удари. Когато бъде допусната грешка, треньорът е първият, който трябва да съобщи на тима си за нея. Наставникът е и първият, който трябва да си вземе поука", коментира бившият помощник на Хосеп Гуардиола в Барселона.

Поне засега Луис Енрике остава начело на Рома, въпреки че "джалоросите" не бяха губили от "бианкочелестите" два шампионатни мача в рамките на един сезон от 1998-ма година.

Следващият двубой на "вълците" е гостуване в Палермо на едноименния тим. Срещата е на 10-ти март от 21:45 часа българско време.