Кшеетил Йенсруд (Нор) триумфира в супер гигантския слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в норвежкия зимен център Квитфийл.

След като в петък само три стотни разделиха норвежецът от първото място, а вчера дори разликата между него и първия бе само 0.02 сек., днес Йенсруд успя да стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка с време от 1:34.02 мин.

Втори, за огромна радост на домакините, с пасив от 21 стотни, се нареди още един представител на “викингите” – двукратният носител на Големия кристален глобус – Аксел Лунд Свиндал, а трети остана Беат Фойц (Швейц).

Именно третото място на швейцареца обаче му позволи да отвори още по-голяма преднина на върха в генералното класиране пред Марсел Хиршер и Ивица Костелич, което пък ще направи финалите в Шладминг безкрайно интересни.

Иначе Квитфийл няма да остане особено приятно място за супер фаворита във всяка една от скоростните дисциплини Дидие Кюш, който и днес не показа нищо особено и с изоставане от 0.86 сек. зае едва шестата позиция в крайното класиране.

Класиране Супер Г /мъже/:

  име нац. ски  време
1. Кшеетил Йенсруд Нор Head 1:34.02
2. А. Л. Свиндал Нор Head  + 0.21
3. Беат Фойц Швейц Salomon  + 0.26
4. Клаус Крьол Авс Salomon  + 0.73
5. Макс Франц Авс Atomic  + 0.74
6. Дидие Кюш Швейц Head  + 0.86
7. Андреас Ромар Фин Rossignol  + 0.91
8. Ханес Райхелт Авс Salomon  + 1.36
9. Ерик Гей Кан Atomic  + 1.37
10. Ханс Олсон Шв  Atomic  + 1.39