Чаровната Тина Мазе (Слвн) даде най-доброто време в първия манш на слалома, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се провежда в германския зимен център Офтерсшванг.

Словенката, която продължава да мечтае за Големия кристален глобус, бе най-бърза по трасето “Офтерсшвангер Хорн” и бе единствената, преминала между 67-те врати за по-малко от 56 секунди.

Втора, на 35 стотни от временната водачка, остана представителката на домакините Лена Дюр, а третото място, с идентично време, си поделиха американката Микаела Шифрин и шведката Фрида Хансдотър.

Приятната изненада обаче днес поднесе малко известната представителка на Канада Ерин Миелзински, която през по-голямата част от дистанцията бе само на 0.04 сек. от времето на Мазе, но в крайна сметка финишира пета, на половин секунда от словенката.

Супер фаворитките за първото място днес – Мария Риш и Марлис Шилд, не успяха да покажат най-доброто на което са способни в първия манш и заеха съответно шестото и седмото място в подреждането.

Ето и класирането след първия манш:

  име нац. време
1. Тина Мазе Слвн  55.87
2. Лена Дюр Гер  + 0.35
3. Микаела Шифрин САЩ  + 0.57
3. Фрида Хансдотър Шв  + 0.57
5. Ерин Миелзински Кан  + 0.60
6. Мария Риш Гер  + 0.69
7. Марлис Шилд Авс  + 0.77
8. Таня Путияйнен Фин  + 0.81
9. Мари-Мишел Ганьон Кан  + 1.01
10. Катрин Цетел Авс  + 1.05