Виктория Ребенсбург (Гер) спечели днешния гигантски слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в германския зимен център Офтерсшванг.

Олимпийската шампионка в тази дисциплина бе водачка след първия манш, а във втория показа завидно хладнокръвие и съхрани аванса си, спечелвайки първото място с общо време от 2:33.30 мин.

Втора, само на шест стотни след победителката, финишира чаровната словенка Тина Мазе, която с днешното си класиране остава в битката за Големия кристален глобус, а третото място си поделиха италианката Ирене Куртони и австрийката Елизабет Гьоргел.

В челната шестица успяха да попаднат още представителката на “тре конур” - Джесика Линдъл-Викарби и още една състезателка на “скуадра адзура” – Надя Фанкини.

Лидерката в генералното класиране Линдзи Вон бе далеч от това което показа в същата дисциплина в началото на сезона в Зьолден и с пасив от 1.36 секунди остана едва на десето място.

Утре надпреварата в Офтерсшванг ще продължи с още един старт в гигантския слалом, а за неделя е планиран специалният слалом.

Гигантски слалом /жени/:

  име нац. време
1. Вики Ребенсбург Гер 2:33.30
2. Тина Мазе Слвн  + 0.06
3. Ирене Куртони Ит  + 0.74
3. Елизабет Гьоргел Авс  + 0.74
5. Джесика Линдъл-Викарби Шв   + 0.76
6. Надя Фанкини Ит  + 0.82
7. Теса Уорли Фр  + 1.07
8. Стефани Кьоле Авс  + 1.25
9. Джули Манкузо САЩ  + 1.28
10. Линдзи Вон САЩ  + 1.36