Анди Мъри се класира за финала на тазгодишното издание на силния международен тенис турнир на твърда настилка в Дубай с общ награден фонд 1 700 450 долара.

В първия полуфинал от днешната програма британецът срази победителя от последните три години Новак Джокович с 6/2, 7/5 като по този начин нанесе първо поражение на сърбина през настоящата 2012-та година.

Мъри започна двубоя максимално концентриран и бе почти безгрешен във всяка една ситуация, като успя да стигне до ранен пробив и да дръпне с 4/2. В емблематичния седми гейм Джокович положи всички усилия да върне брейка, но “шотландския боец” бе непробиваем и след като удържа подаването си стигна до нов пробив, с който затвори първия сет.

Във втората част великолепната игра на световния номер 4 продължи и той набързо поведе с 3/0, а малко по-късно дори стигна до възможност да сервира за крайната победа (при 5/3).

Точно в този момент обаче световният номер 1 реши да отговори на предизвикателството и в типичния си стил успя да се върне в мача изравнявайки за 5/5, но този път Мъри демонстрира желязна воля и след нови два поредни гейма в своя полза сложи точка на този толкова драматичен сблъсък.

Така в опит да стигне до ценния трофей Анди Мъри ще се изправи срещу победителя от втория полуфинал между Роджър Федерер и Хуан Мартин Дел Потро, които играят в момента.

Статистиката от двубоя:

Мъри   Джокович
71 1-ве сервис % 68
5 Асове 2
3 Двойни грешки 0
 4/5 Възможности за пробив  1/3
 59/106 Общо спечелени точки  47/106
  Времетраене: 1.22 ч.