Наставникът на Ювентус Антонио Конте призна на пресконференция преди утрешния мач с Киево, че, макар и само донякъде, е уместно да се сравни настоящия отбор на "бианконерите" с онзи тим на "Старата госпожа" от близкото минало, от който 42-годишният треньор беше част.

"Срещата с Милан ме върна към годините, в които бях играч. Тогава също се борехме за Скудетото, при това всяка година, а отношенията ни с "росонерите" пак не бяха особено розови", каза Конте, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

"Изпитвам носталгия спрямо добрите стари времена. Изглежда сякаш историята се повтаря, но ние трябва да бъдем умни и да осъзнаем, че единственото място, където можем да се докажем като голям отбор, е футболният терен", допълни Конте.

След като миналата събота направи 1:1 с Милан на "Сан Сиро", а през седмицата десет от футболистите на Ювентус взеха участие в приятелски срещи на своите страни, сега "бианконерите" се готвят за домакинството си на Киево. Двубоят между "Старата госпожа" и тимът от Верона е утре от 21:45 часа българско време.

"Заради контролите разполагаме само с един ден за подготовка преди мача с Киево, който е много важен за нас. Въпреки това аз се радвам от повиквателните за моите състезатели, защото по този начин се вижда, че работата ми в клуба се цени", заяви още Конте.