След крайно разочароващите си изяви през последните месеци, тази седмица бившият номер 1 Анди Родик е на път да обърне тенденцията и да зарадва феновете си с добро представяне на международния тенис турнир в Делрей Бийч с общ награден фонд 442 500 долара.

Американецът е поставен под номер 4 в основната схема и на старта на кампанията си стигна до впечатляващ обрат срещу Филип Печшнер за крайното 4/6, 6/4, 6/1.

Късно снощи Родик постигна втората си поредна победа, този път над Денис Истомин (Узб) с 6/4, 7/5, като освен че си осигури място сред най-добрите осем в турнира, Анди взе и сладък реванш за загубата си от представителя на Узбекистан преди десетина дни на турнира в Сан Хосе.

В опит да изкачи още едно стъпало в надпреварата финалистът опреди десет години ще се изправи срещу поставения под номер 7 в основната схема Кевин Андерсон, преодолял снощи Ксавие Малис с 2:1 сета.

До момента Родик и Андерсон имат изиграни три официални сблъсъка помежду си, като е интересно да се отбележи, че и трите са били през изминалата 2011-та година, а балансът е 2:1 в полза на американеца.

Всички резултати от снощи:

Делрей Бийч      
 II кръг:      
       
Дуди Села 6 6  
Ярко Ниеминен 4 4  
       
Филип Колшрайбер 6 6  
Иван Додиг 2 2  
       
Анди Родик 6 7  
Денис Истомин 4 5  
       
Кевин Андерсон 6 3 6
Ксавие Малис 3 6 3