Централният бранител на Васко да Гама Деде заяви пред вестник "Гадзета дело Спорт", че би се радвал да играе за Ювентус. Според изданието ръководството на "Старата госпожа" проявява интерес към 23-годишния защитник.

Представители на торинския клуб са били в Швейцария, за да наблюдават Деде с фланелката на бразилския национален отбор в контролата на "селесао" срещу Босна и Херцеговина. Футболистът обаче така и не влезе в игра при победата с 2:1 на петкратните световни шампиони.

"Щастлив съм във Васко, но няма как да не бъда горд от това, че привлякох интереса на Ювентус. Моят съгражданин Фелипе Мело ми потвърди, че става дума за много солиден отбор, чиито фенове го следват навсякъде в Италия", каза Деде, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

До момента бранителят има два мача за Бразилия, като и двата са в двустранния турнир Superclássico das Américas, който се проведе през септември миналата година и противопостави бразилците на Аржентина.

Иначе Деде има договор с Васко да Гама до 2014-та година. За да подпише с играча, Ювентус ще трябва да плати на бразилския клуб около 8 милиона евро.