Вратарят на Рома Маартен Стекеленбург заяви преди дербито на 26-тия кръг от италианската Серия А между "вълците" и Лацио, че "джалоросите" са доста по-добре сработени в сравнение с месец октомври миналата година, когато загубиха с 1:2 Битката за Рим.

Миналия полусезон "бианкочелестите" обърнаха Рома. След като символичните гости бяха повели чрез Пабло Освалдо, Ернанеш от дузпа и Мирослав Клозе в последната минута на добавеното време донесоха успеха на "орлите".

"Искаме да си отмъстим. Трябваше ни време, за да възприемем системата на новия треньор, обаче определено успяхме да подобрим стила си и сега ще търсим победата срещу Лацио", каза Стекеленбург, цитиран от сайта Football-Italia.net.

Преди да се присъедини към Рома през миналото лято, 29-годишният вратар беше играл само и единствено за холандския гранд Аякс Амстердам. Стекеленбург успя да се наложи на "Олимпико" и в първенството е участвал в 22 срещи, като в 8 от тях не е допуснал гол.

"Щастлив съм да бъда в Рим и във фантастичен клуб като Рома. Надявам се да остана тук колкото се може по-дълго", допълни Стекеленбург. Дербито между "вълците" и Лацио е в неделя от 16:00 часа българско време.