Колумбийският нападател Луис Муриел, който се състезава за Лече под наем от Удинезе, е привлякъл вниманието на италианския шампион Милан, съобщава електронното издание Football-Italia.net.

Този сезон 20-годишният футболист има 4 гола в 17 мача в Серия А. Две от попаденията на Муриел бяха отбелязани при последните две победи на Лече над Сиена и Каляри, чрез които салентинците се доближиха до спасителното 17-то място в класирането на италианското първенство.

Доброто представяне на колумбиеца засега кара треньора на "джалоросите" Серсе Козми да го предпочита пред българския национал Валери Божинов. Откакто се завърна в Лече, бившият нападател на Ювентус и Манчестър Сити има 2 мача за тима, като не е вкарал нито един гол.

Медиите на Апенините предполагат, че Удинезе може да се раздели с Муриел още това лято, но само срещу солидна трансферна сума. "Фриуланите" си осигуриха правата на южноамериканеца през юни 2010-та година за 1,5 милиона евро, а в момента той струва около 10 милиона евро.

Ако слуховете за интереса на "росонерите" към Муриел са верни, това означава, че шефовете на клуба от Милано за пореден път обръщат поглед към футболист, играещ на "Вия дел Маре". През януарския трансферен прозорец Милан подписа с алжиреца Джамел Месба, който дойде именно от Лече.