Четирикратният носител на трофея Роджър Федерер извоюва мястото си между най-добрите осем в тазгодишното издание на международния тенис турнир на твърда настилка в Дубай с общ награден фонд 1 700 450 долара.

След като вчера Маестрото от Базел отстрани финалиста от Марсилия – Микаел Лодра, днес постигна нова чиста победа, този път над Фелисиано Лопес (Исп), в отделните части 7/5, 6/3.

Двубоят започна с подчертано предимство на сервиращите, които с лекота печелиха собствените си подавания, за да се стигне до решителния дванадесети гейм, в който Федерер проби на 30 и напрактика затвори първата част в своя полза.

Почти аналогично се разви и втория сет, в който усилията и на двамата тенисисти бяха съсредоточени в собствените им сервис геймове, но в осмия гейм Федерер нанесе решителния си удар реализирайки втория си брекпойнт в двубоя, след което безпроблемно сервира за крайния успех.

Така в опит да достигне полуфиналната фаза на турнира Роджър Федерер ще се изправи срещу представителя на "руската тенис армия" Михаил Южни, отстранил с 2:0 сета американеца Марди Фиш.

Резултатите до момента:

Дубай
II кръг:
Новак Джокович 7 6
Серхи стаховски 6 3
Томаш Бердих 6 6
Лукаш Лацко 1 2
Хуан Мартин Дел Потро 6 6
Андрей Голубьов 4 2
Михаил Южни 6 7
Марди Фиш 2 6