Големият международен тенис турнир на твърда настилка в Дубай набира скорост, като днес предстоят да се изиграят всички срещи от втория кръг на надпреварата, като на кортовете на “Авиейшън клъб” ще видим в действие претендентите за титлата.

Първи на централния корт ще излезе Анди Мъри, който след неубедителните си изяви вчера срещу квалификанта Михаел Берер, днес ще трябва да покаже значително по-добра игра, за да отстрани приятната изненада Марко Чиудинели (справил се вчера с Николай Давиденко).

Веднага след това световният номер 1 Новак Джокович ще се опита да продължи серията си от победи от началото на годината, изправяйки се срещу украинеца Серхи Стаховски.

Вечерната сесия на централния корт продължава с двубоя на четирикратния шампион Роджър Федерер срещу Фелисиано Лопес. Швейцарецът изрази задоволството си от играта срещу Микаел Лодра, като днес ще трябва да покаже отново качествен тенис, за да се справи с испанеца (баланс до момента 9:0 за Федерер).

Последният сблъсък противопоставя Жо-Вилфред Цонга на Лукаш Росол. Французинът не успя да триумфира пред родна публика в Марсилия миналата седмица, докато полякът има една единствена победа от началото на сезона – в първия кръг на турнира в Оуклънд.

Ето и програмата за деня:
(приблизителният начален час е в българско време)

час Централен корт час Корт 1
12.00 ч. Анди Мъри 12.00 ч. Янко Типсаревич
  Марко Чиудинели   Флавио Чипола
не преди Новак Джокович следва Томаш Бердих
14.00 ч. Серхи Стаховски   Лукаш Лацко
не преди Роджър Федерер следва Хуан Мартин Дел Потро
17.00 ч. Фелисиано Лопес   Андрей Голубьов
следва Жо-Вилфред Цонга    
  Лукаш Росол