Селекционерът на националния отбор на САЩ Юрген Клинсман заяви преди утрешната контрола с Италия, че очаква двата отбора да изиграят един здрав мач. Домакин на приятелската среща, която започва в 21:45 часа българско време, е стадион "Луиджи Ферарис" в Генуа.

"Ние сме тук, за да се учим, но и за да се противопоставим успешно на един от най-добрите тимове, които ще вземат участие на тазгодишното Европейското първенство. Само с мачове срещу съперници от ранга на Джиджи Буфон, Даниеле Де Роси и Андреа Пирло отборът ми може да се развива", коментира Клинсман, цитиран от сайта Football-Italia.net.

47-годишният треньор използва възможността, за да покани легендата на световния футбол Алесандро Дел Пиеро в Мейджър Лийг Сокър. Почти сигурно 37-годишният играч ще напусне Ювентус след края на настоящия сезон и МЛС е един от вариантите за шампионат, в който Дел Пиеро да продължи кариерата си.

"Мога да кажа на Алесандро Дел Пиеро, че МЛС е прекрасно първенство. То се развива и става все по-силно с всеки изминал ден. Освен това Съединените щати могат да се похвалят с някои наистина чудесни градове", направи реклама Клинсман пред италианските журналисти.

За срещата с Италия селекционерът на САЩ извика 19 играчи, като един от тях се състезава на Апенините – полузащитникът Майкъл Брадли, който е част от състава на Киево.

Ето и всички избраници на Клинсман за мача със "скуадра адзура":

Брад Гузан (Астън Вила), Тим Хауърд (Евертън), Ник Римандо (Реал Солт Лейк), Карлос Боканегра (Глазгоу Рейнджърс), Джеф Камерън (Хюстън Динамо), Стийв Черундоло (Хановер 96), Кларънс Гуудсън (Брьондби), Майкъл Паркхърст (Нордселанд), Джонатан Спектър (Бирмингам), Майкъл Брадли (Киево), Морис Еду (Глазгоу Рейнджърс), Фабиан Джонсън (Хофенхайм), Саша Клиестан (Андерлехт), Брек Ший (Далас), Даниел Уилямс (Хофенхайм), Жози Алтидор (АЗ Алкмаар), Терънс Бойд (Борусия Дортмунд), Едсон Бъдъл (ЛА Галакси), Клинт Демпси (Фулъм)