Нападателят на Милан Златан Ибрахимович заяви, че е бил по-скоро разочарован отколкото ядосан от съдийството в дербито с Ювентус. Срещата между два от грандовете на италианския футбол завърши при резултат 1:1 и наистина ще се запомни със странните решения на реферската тройка.

Най-големи спорове предизвика ситуацията, при която след удар с глава на Съли Мунтари от тима на "росонерите" топката премина голлинията на "Старата госпожа", но попадението не беше зачетено.

"Трагедия за футбола е, че голът на Мунтари не беше признат. Всички видяха, че това е попадение. Може да сбъркаш с решение дали да отсъдиш засада или не, но при гол като този, ако си съдия, нямаш право на грешка", коментира Ибрахимович, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

30-годишният нападател на Милан не взе участие в сблъсъка с "бианконерите", тъй като беше наказан, след като удари в лицето Салваторе Ароника по време на мача с Наполи в началото на февруари.

"Опонентите правят всичко възможно, за да ме спрат. Опитвам се да се уча от грешките си и се стремя да не ги повтарям, но не мога да обещая нищо. На терена напрежението винаги си казва думата", допълни Ибрахимович.