Президентът на Дженоа Енрико Прециози заяви пред "Il Mattino", че съжалява за продажбата на Езекиел Лавеци през 2005-та година. Тогава "грифоните" бяха принудени да се разделят с най-добрите си играчи, защото отборът беше пратен по административен път в третия ешелон на италианския футбол.

Всъщност Лавеци така и не носи фланелката на Дженоа, тъй като беше даден под наем на аржентинския Сан Лоренсо през 2004-та година, а след това беше продаден на южноамериканския клуб.

Аржентинецът все пак се озова в Италия, но не в Генуа, а в Неапол. Това се случи през 2007-ма година. В Наполи Лавеци постепенно се превърна в основен футболист и в момента е една от зведите на участника в Шампионската лига.

"Жалко, че трябваше да продадем Лавеци. Диего Милито също беше в нашия състав, но не можехме да си позволим да задържим нито един от двамата. Лавеци можеше да играе за нас поне две или три години, преди да отиде в някой по-голям клуб като Интер или Милан", коментира Прециози, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

В последните няколко мача на Наполи 26-годишният състезател засенчва дори суперзвездата на отбора Единсон Кавани. Лавеци вкара два гола на Челси в осминафинален двубой от Шампионската лига, преди това отбеляза на Фиорентина, а преди няколко дни донесе успеха на "сините" над Интер.

"От Наполи направиха голям удар. Лавеци надскочи очакванията ми, а може да се развива дори още. Сега той е футболист от класа, направил гигантски крачки напред във всички аспекти от играта си", допълни Прециози.