След като вчера своя дебют в тазгодишното издание на силния международен тенис турнир в Дубай направи световният номер 1 Новак Джокович, днес същото ще сторят и останалите претенденти за трофея – Роджър Федерер, Анди Мъри, Жо-Вилфред Цонга и Хуан Мартин Дел Потро.

Шоуто на централния корт ще открие Анди Мъри, за когото това ще е първи официален мач от загубения полуфинал на Аустрелиън оупън от Новак Джокович, а негов съперник днес ще бъде германецът Михаел Берер.

Веднага след това ще станем свидетели и на многообещаващия сблъсък между Жо-Вилфред Цонга и Маркос Багдатис, като французинът и кипърецът са известни с непримиримите си характери, което пък е отлична предпоставка за истинско зрелище.

За вечерната сесия организаторите са предвидили два двубоя – първият от тях ще противопостави четирикратния шампион Роджър Федерер на финалиста от Марсилия Микаел Лодра.

Интересно е да се отбележи, че това е едва вторият мач по между им от календара на АТР, но те също така имат сблъсък и от далечната вече 1999г. на фючърс турнира в Брест (баланс 2:0 за Федерер).

Последният двубой от програмата е между Хуан Мартин Дел Потро и Александър Дългополов. Аржентинецът пристигна в Дубай със самочувствието от спечеления трофей в Марсилия, но пък ако успее украинецът да разгърне играта си е способен дори на изненада.

Ето и цялата програма за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

час Централен корт час Корт 1
12.00 ч. Анди Мъри 12.00 ч. Николай Давиденко
  Михаел Берер   Марко Чиудинели
не преди Жо-Вилфред Цонга следва Янко Типсаревич
14.00 ч. Маркос Багдатис   Игор Куницин
не преди Роджър Федерер следва Томаш Бердих
17.00 ч. Микаел Лодра   Бенямин Бекер
следва Хуан Мартин Дел Потро следва Фелисиано Лопес
  Александър Дългополов   Никола Маю