Лидерът в световната ранглиста Новак Джокович започна с резонна победа участието си на силния международен тенис турнир на твърда настилка в Дубай с общ награден фонд 1 700 450 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата Ноле, който е настоящ носител на трофея, преодоля с 2:0 сета представителя на Германия Седрик Марсел Щебе, в отделните части 6/4, 6/2.

Въпреки на пръв поглед убедителния резултат обаче, двубоят предложи немалко интрига и качествени разигравания, като с показаното младият германец остави много приятни впечатления, но нямаше как да се противопостави на класата на световния номер 1.

Така след близо час и половина игра Джокович успя да вземе своето и да си осигури място във втория кръг, където ще срещне победителя от сблъсъка между Серхи Стаховски и Омар Ауади.

В същото време по-малкият от братята Джокович – Марко, който участва в турнира с “Уайлд кард” и предизвика негодуванието на тунизиеца Малек Джазири, бе принуден да капитулира пред квалификанта Андрей Голубьов, отстъпвайки с 0:2 сета.

Ето и всички резултати от днес:

Дубай
I кръг:
Новак Джокович 6 6
Седрик Марсел Щебе 4 2
Андрей Голубьов 6 6
Марко Джокович 3 2
Лукаш Росол 6 6
Адриан Манарино 2 2
Марди Фиш 6 6
Андреас Бек 1 1