Масимиляно Бардоне (Ит) спечели днешния гигантски слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в швейцарския зимен център Кран-Монтана.

Ветеранът от “скуадра адзура” бе втори след първия манш, а във втората половина на състезанието издържа, както физически, така и психически, не допусна видима грешка и финишира с най-добро време от 2:33.77 мин.

Втори, с изоставане от 0.16 сек., остана основният фаворит за победата днес Марсел Хиршер, но 80-те точки, които си извоюва младият австриец, ще му помогнат да се откъсне още повече на върха в генералното класиране.

Трети се нареди друг представител на Австрия – Ханес Райхелт, който направи феноменално второ спускане и от 11-та изходна позиция успя да намери място на подиума.

Двукратният носител на Големия кристален глобус Аксел Лунд Свиндал, който бе трети след първия манш и имаше великолепни шансове за атака на челните позиции, допусна груба грешка – закачи врата, излетя и акробатично се приземи, за щастие без особени наранявания.

Ето и класирането:

име нац. ски  време
1. Масимиляно Бардоне Ит Dynastar 2:33.77
2. Марсел Хиршер Авс Atomic  + 0.16
3. Ханес Райхелт Авс Salomon  + 0.82
4. Жан-Баптист Гранж Фр Rossignol  + 0.96
5. Дидие Дефаго Швейц Rossignol  + 0.99
6. Ф. Шоехофер Авс Atomic  + 1.03
7. Марсел Матис Авс Head  + 1.09
8. Фриц Допфер Гер Nordica  + 1.20
9. Тед Лигъти САЩ Head  + 1.29
10. Маркус Сандел Фин Fischer  + 1.35