Най-добрата полска тенисистка Агниешка Радванска спечели титлата от престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Дубай с общ награден фонд 2 000 000 долара.

След като отстрани последователно Александра Возняк, Шахар Пеер, Сабине Лисицки и Йелена Янкович, преди минути във финалния сблъсък, полякинята срази с 2:0 сета Юлия Гьоргес, в отделните части 7/5, 6/4.

Като цяло обаче трябва да отбележим, че по-голямата част от работата на Радванска бе свършена от чаровната германка, която и днес реши да заложи на агресивния си стил на игра, граничещ почти с хазарта, но за нейно неудовлетворение непредизвиканите грешки превишиха осезаемо печелившите удари и се оказаха решаващи за крайния изход на двубоя.

Иначе Радванска започна мача с пробив в първия възможен момент, но постепенно Гьоргес се оттърси от напрежението и намери ритъма си на игра, като успя да изравни резултата за 5/5.

Последва нов брейк за Радванска, след който тя измъкна първата част, а превъзходството на полякинята продължи и в началото на втория сет, като тя набързо поведе с 3/1.

Гьоргес опита за втори път да заличи преднината на своята опонентка и дори достигна до възможност за връщане на брейка, но в стремежа си да натисне максимално неубедителния втори сервис на полякинята тя доста пресили ретура си, а последвалият форхенд аут от нейна страна сложи точка на спора след час и 45 минути игра.

Статистиката от финалния сблъсък:

Радванска

Гьоргес

64

1-ви сервис %

64

4

Асове

4

0

Двойни грешки

2

 4/11

Възможности за пробив

 2/5

 81/153

Общо спечелени точки

 72/153

Времетраене: 1.45 ч.