Поставеният под номер 4 в основната схема Милош Раонич се класира за полуфиналите на международния тенис турнир на твърда настилка в Мемфис с общ награден фонд 1 155 000 долара.

След като миналата седмица спечели трофея в Сан Хосе, тази седмица младият канадец е много близо до това да завоюва нов трофей, след като записа осмата си поредна победа, този път над белгиеца Оливие Рокус с 6/3, 7/6.

В първата част Раонич бе просто перфектен, като не позволи на Рокус дори да стигне до възможност за пробив, а от своя страна канадецът реализира един от двата си брекпойнта и затвори сета с 6/3.

Във втората част играта бе значително равностойна, като след по един разменен пробив се стигна до тайбрек, в който Раонич набързо наложи волята си и след 7:3 стигна до крайния успех.

Така в директния сблъсък за трофея световният номер 32 ще се изправи срещу германеца Бенямин Бекер, отстранил на четвъртфиналите Лукаш Кубот.

Голямата изненада в снощните сблъсъци обаче поднесе левичарят от Австрия Юрген Мелцер, който разочарова домакините, отстранявайки техния любимец и фаворит за титлата Джон Иснър с 2:0 сета.

Ето и всички резултати:

Мемфис
четвъртфинали:
Милош Раонич 6 7
Оливие Рокус 3 6
Бенямин Бекер 7 7
Лукаш Кубот 5 6
Радек Щепанек 7 6
Сам Куери 6 0
Юрген Мелцер 6 7
Джон Иснър 3 6