Юлия Гьоргес (Гер) е втората финалистка в тазгодишното издание на супер турнира от категорията “Премиер” в Дубай с общ награден фонд 2 000 000 долара.

В сблъсък от полуфиналната фаза на надпреварата чаровната германка постигна престижна победа над досегашната носителка на трофея Каролине Возняцки с 2:0 сета, в отделните части 7/6, 7/5.

Въпреки огромния брой непредизвикани грешки, вследствие на хазартния агресивен стил на игра на Гьоргес, тя стигна до така желания резултат, който в заключителния двубой за трофея ще я изпрати срещу Агниешка Радванска.

Иначе полуфиналната среща предложи много емоции за приятелите на тениса, като в първата част Гьоргес стигна до възможността да сервира за сета при 5/4, но не издържа на напрежението и допусна пробив, за да спечели впоследствие по категоричен начин тайбрека със 7:3.

Във втората част германката продължи да натиска своята опонентка от дъното на корта, на което Возняцки отговори с типичната си непробиваема защита, но в единадесетия гейм датчанката се пропука, след което Гьоргес успешно сервира за крайната победа.

Ето и статистиката от двубоя:

Гьоргес

Возняцки

55

1-ви сервис %

64

5

Асове

0

6

Двойни грешки

2

 6/14

Възможности за пробив

 5/15

 94/187

Общо спечелени точки

 93/187

Времетраене: 2.13 ч.