Най-добрата полска тенисистка Агниешка Радванска се класира за финала на супер турнира от категорията “Премиер” в Дубай с общ награден фонд 2 000 000 долара.

В първи сблъсък от полуфиналната фаза, приключил преди броени минути, поставената под номер 5 в основната схема полякиня успя да надделее трудно с 2:1 сета над Йелена Янкович, в отделните части 6/2, 2/6, 6/0.

Двубоят започна отлично за Радванска, която влезе в срещата максимално концентрирана и успя да стигне до ранен пробив за 2/0, но Янкович бързо върна брейка, за да изгуби веднага след това отново своето подаване.

Последваха минути, в които полякинята изцяло диктуваше събитията на корта и закономерно стигна до необходимото й 6/2.

Във втората част ролите се размениха изцяло и Янкович бе тази, която държеше инициативата, успя да реализира цели три пробива и без усилия възстанови статуквото на корта.

Ключов за изхода на двубоя се оказа първия гейм на заключителната трета част, в който сръбкинята допусна пробив от 40:0, срина се психически и така и не успя да заличи нулата срещу името си до края на мача.

Така Агниешка Радванска достигна до първия си финал през настоящата 2012 година, а нейна съперничка в директния сблъсък за трофея ще бъде или Каролине Возняцки, или Юлия Гьоргес.

Статистиката от двубоя:

Радванска

Янкович

62

1-ви сервис %

52

2

Асове

2

2

Двойни грешки

8

 7/10

Възможности за пробив

 4/8

 74/131

Общо спечелени точки

 57/131

Времетраене: 1.44 ч.