Хуан Мартин Дел Потро срещу Николай Давиденко бе гвоздеят на днешната състезателна програма на международния тенис турнир в зала, който се провежда в Марсилия и е с общ награден фонд 512 750 долара.

Въпреки че двамата тенисисти предложиха наистина качествен тенис, който би задоволил изискванията и най-претенциозните зрители, за съжаление контузия на руснака попречи срещата да се доиграе и след края на втория сет тя бе прекратена.

В първата част нито Давиденко, нито Дел Потро успя да стигне до пробив, което логично доведе развръзката до тайбрек, в който руснакът поведе с минибрейк и при 5:4 точки имаше възможността да сервира за сета.

Вместо да се възползва от предимството си обаче Давиденко загуби и двете си подавания и позволи на южноамериканецът да стигне до сетбол на свой сервис.

Противно на очакванията пък сега бившият шампион от US Open реши да на свой ред да върне жеста на руснака и допусна серия от три поредни точки, с която Давиденко напрактика измъкна първия сет.

Във втората част двойна грешка на представителя на “Сборная” буквално подари пробива на “Кулата от Тандил”, който в последствие се оказа решаващ за крайния изход на сета.

В паузата преди решителната трета част Давиденко поиска намесата на физиотерапевт, след което обяви, че се оттегля от участие поради травма в крака.

Така след 6/7, 6/4 Хуан Мартин Дел Потро се класира за четвъртфиналите, където ще срещне Ришар Гаске, реодолял по-рано днес Игор Куницин с 6/3, 6/2.

Статистиката от двубоя:

Дел Потро

Давиденко

64

1-ви сервис %

65

16

Асове

2

1

Двойни грешки

3

 1/9

Възможности за пробив

 0/2

 78/151

Общо спечелени точки

 73/151

Времетраене: 1.59 ч.