С гол в последните минути Байерн загуби от Базел първия осминафинал в Шампионската лига. Играчите са изнервени, при смяната си Рибери подмина треньора Хайнкес.

Според президента на клуба Ули Хьонес това не е кой знае какво.

„Е какво толкова, не ме интересува скапаното ракостискане – ние не сме девически пансион. При смяна все някой е сърдит и всеки път от това в медиите се прави страшна трагедия”, тросна се босът.

Треньорът на Байерн Юп Хайнкес остана спокоен след поражението.

„Не е лесна ситуация, но се случва. Влязохме по-добре в мача, после силите бяха изравнени. Мачът си беше за 0:0, но загубихме. Все правим поредица грешки, които водят до гол”, коментира той по телевизия Sat1.

„Настройката и ангажираността ни в мача бяха добри, но такива мачове трябва да се печелят. Отчасти липсваше тактическа дисциплина”.

„Има и реванш. Базел е добър отбор, но все пак имаме всички шансове. Камбанките за тревога обаче вече звънтят при нас.”

Хайнкес припомни как под негово ръководство в края на 80-те години на миналия век Байерн се разправи с Интер в трудна ситуация.

„Навремето след като паднахме у дома от Интер с 0:2 всички ни съсипаха от критики. А после  бихме Интер с 3:1 навън и продължихме. Така че да изчакаме – убеден съм, че ще играем по-добре и ще имаме отново успех”, оптимистично завърши Хайнкес.

Шефът на управата Карл-Хайнц Румениге също не беше много притеснен.

"Трябва да опитаме да обърнем листа – идва мач с Шалке, има и реванш с Базел. Убеден съм, че може да вкараме головете, които ни трябват."