Байерн падна с 0:1 при гостуването на Базел в първи осминафинален мач от Шампионската лига. За отбора от Мюнхен загубата е пълна катастрофа.

Веднага след мача в съблекалнята на отбора се е разразил страшен скандал, разказаха от германската телевизия Sat1. Зад заключената врата се чували множество крясъци.

„Всички шумно се радвахме, че загубихме”, коментира сърдито вратарят Мануел Нойер.

Почетният президент на Байерн Франц Бекенбауер пък "набеди" резервите на швейцарския отбор за загубата. Именно те направиха гола за Базел минути преди края.

„Всички на терена вече си бяха доволни от хикса, но не и резервите на Базел. Те объркаха работата”, пошегува се Кайзерът.

 „Резултатът не е добър. Базел има отбор, който е в състояние като нищо да вкара гол и в реванша и с това нещата да станат много зле”, допълни той.

„Спечелиха заслужено, Байерн си пропусна шансовете. Робен и Рибери не направиха нищо, а в защита при гола беше пълна катастрофа – четирима души бяха лековато подминати. Все пак все още имаме всички възможности за продължаване напред”, завърши Бекенбауер.

Вратарят на отбора Нойер призна, че отборът е в криза.

„Сбъркахме при гола и пропуснахме няколко положения, но като цяло победата на противника ни не е незаслужена. Искаме да играем друг футбол, в лоша фаза сме. Имаме отлични единици, а не се получава игра”, коментира Нойер по Sat1.