Настоящата носителка на трофея Каролине Возняцки започна с убедителна победа защитата на титлата си от супер турнира на твърда настилка в Дубай с общ награден фонд 2 000 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата датчанката, която е поставена под номер 3 в основната схема, срази с 2:0 сета преминалата през ситото на квалификациите Симона Халеп (Рум), в отделните части 6/2, 6/3.

За разлика от колебливите си изяви в Доха днес Возняцки започна срещата изключително солидно, доминираше от първата минута и след два безответни пробива набързо затвори първия сет с 6/2.

Във втората част обаче Халеп значително поизравни играта, започна да натиска втория сервис на бившата номер 1, реализира и два брейка, но това се оказа недостатъчно да стигне до нещо повече в срещата и след малко повече от час игра бе принудена да признае поражението си.

Така Каролине Возняцки се класира за четвъртфиналната фаза на турнира, където ще има значително по-трудната задача да отстрани намиращата се във великолепна форма Ана Иванович.

Резултатите от днес:

Дубай
 II кръг:
Юлия Гьоргес 6 6
Кейси Делакуа 0 2
Даниела Хантухова 7 6
Пън Шуей 5 2
Ана Иванович 6 7
Мария Кириленко 2 6
Саманта Стоусър 6 6 6
Луси Шафарджова 1 7 1