Световната номер едно Виктория Азаренка днес взе решение да се оттегли от участие на започналия вече супер турнир от категорията “Премиер” в Дубай с общ награден фонд 2 000 000 долара.

Причината непобедената до момента състезателка от Беларус да не се появи в игра днес срещу Юлия Гьоргес е травма в левия глезен. На нейно място в основната схема ще се появи тенисистка, не успяла да преодолее ситото на квалификациите – “lucky looser”.

По различни причини вече четири топ тенисистки се отказаха от участието си на турнира в Дубай – Петра Квитова, Вера Звонарева, На Ли и Доминика Цибулкова.

Все пак в игра остават претендентки от ранга на Йелена Янкович и Агниешка Радванска. Сръбкинята преди броени минути пречупи съпротивата на италианката Флавия Пенета с 6/4, 6/2, докато полякинята отстрани Шахар Пеер със 7/5, 6/4.

За влизане във финалната четворка бившата номер 1 Янкович ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между Саманта Стоусър и Луси Шафарджова, а Радванска срещу Лисицки или Бенешова.

Статистиката от сблъсъка между Янкович и Пенета:

 

Янкович

Пенета

69

1-ви сервис %

43

4

Асове

2

6

Двойни грешки

4

 5/11

Възможности за пробив

 2/10

 76/137

Общо спечелени точки

 61/137

Времетраене: 1.41 ч.