Манчестър Сити - Порто, мач-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа, стадион "Етихад Стейдиъм", 19:00 часа българско време.

Предстои ни да наблюдаваме една доста интересна среща, в която домакините от Манчестър са изявен фаворит.

В първия мач "Гражданите" надвиха своя опонент с 2:1 на "Драгао", а сега ще се опитат да сторят същото и на собствения си стадион.

Групата за мача на Манчестър Сити: Харт, Пантилимон, Ричардс, Сабалета, Компани, Лескът, Савич, Коло Туре, Клиши, Коларов, Насри, Милнър, Джонсън, Яя Туре, Бари, Де Йонг, Писаро, Силва, Агуеро, Балотели, Джеко

Контузени: Няма

Наказани: Няма

Под въпрос: Няма

Прогноза на Gol.bg:

В състава на домакините от Манчестър няма нови контузии и на практика Роберто Манчини за пореден мач ще може да разчита на всички свои футболисти.

Вероятно Кун Агуеро ще започне като титуляр в днешния мач, тъй като се представи много силно в предишната среща между двата отбора.

Очаква се "Гражданите" да направят някои промени в състава си, в сравнение с първия мач, макар че отборът има крехка преднина.

Адам Джонсън и Джеймс Милнър са гласени за титуляри на "Етихад", но тепърва предстои да видим, дали Манчини ще ги пусне.

Гостите от своя страна ще бъдат без защитника Данило, който се контузи и ще отсъства от терените в продължение на 6 седмици.

Той се сблъска с Яя Туре в първия сблъсък между двата отбора и получи доста неприятна контузия.

Емидио Рафаел и Марк Янко пък няма как да играят, тъй като вторият е участвал с Твенте в европейските клубни турнири през този сезон.

Роберто Манчини от своя страна има доста добри спомени от Порто като футболист, тъй като през сезон 1994/1995 той вкара единственото попадение за Сампдория срещу "Драконите", когато отборът му постигна победа в турнира за КНК.

Като цяло иначе на Порто не му върви много срещу английски отбори и за това говори статистиката. "Драконите" са изиграли 28 мача срещу тимове от Острова, като от тях са спечелили едва шест.

Португалският колос елиминира Манчестър Юнайтед през сезон 2003/2004 в Шампионската лига, което е може би един от най-големите успехи на тима.

Нашата прогноза за мача днес е домакинска победа с един чист гол.

Резултат: Манчестър Сити - Порто 1:0