Първият състезателен ден от програмата на супер турнира на твърди кортове н Дубай от категорията “Премиер” премина без особени изненади, като фаворитките с лекота успяха да вземат своето.

В единствения по-интригуващ сблъсък днес, който противопостави Юлия Гьоргес на Светлана Кузнецова, германката успя да стигне до впечатляващ обрат за крайното 2/6, 7/6, 6/4.

Началото на срещата изобщо не предвещаваше подобна развръзка, след като рускинята изцяло доминираше в първия сет и за малко повече от половин час игра стигна до убедителното 6/2.

Нещо повече – на старта на втория сет Кузнецова дори поведе с ранен пробив за 2/0, но допусна необясним срив в играта си, който бе умело използван от Гьоргес и германката не само че измъкна тази част след тайбрек, но успя да се наложи в третия с 6/4 и така да стигне до ценната победа.

В друга среща от днешната програма поставената под номер 8 в основната схема Йелена Янкович без усилия преодоля съпротивата на чехкинята Петра Цетковска и във втория кръг ще се изправи срещу италианката Флавия Пенета.

Ето и всички резултати:

Дубай
 I кръг:
Мария Кириленко 6 6
Моника Никулеску 3 0
Йелена Янкович 6 6
Петра Цетковска 2 2
Флавия Пенета 6 6
А. Медина Гаригес 3 3
Шахар Пеер 6 6
Фатма Ал Набани 3 1