Лидерът след първия манш Марсел Хиршер спечели днешния слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе при отлични условия в нашия зимен център Банско.

22-годишният австриец даде сериозна заявка за спечелването на Големия кристален глобус, след като успя да съкрати аванса на шампиона и водач в класирането Ивица Костелич само на 18 точки.

Иначе Хиршер ще запомни само с хубаво България, тъй като този уикенд освен двете си победи той си “заработи” и два апартамента в модерния комплекс край града на Вапцаров, а само след два дни австриецът ще може да излезе начело в подреждането, ако повтори представянето си и на градското състезание край Москва.

Втори в слалома на “Бъндерица” остана представителят на “Тре конур” – Андре Мирер, а трети се нареди наследникът на Алберто Томба – Стефано Грос.

Четирима българи взеха участие в днешното състезание, като с най-предно класиране е Георги Георгиев – 43-ти, Деян Тодоров е 46-ти, а Никола Чонгаров и Стефан Присадов не завършиха първия манш.

Ето и класирането:

име нац. ски  време
1. Марсел Хиршер Авс Atomic 1:52.64
2. Андре Мирер Шв  Nordica  + 0.57
3. Стефано Грос Ит Voelkl  + 0.90
4. Фриц Допфер Гер Nordica  + 1.30
5. Наоки Юаса Яп Hart  + 1.43
6. Нолан Каспър САЩ Rossignol  + 1.46
7. Тед Лигъти САЩ Head  + 1.61
7. Матиас Харгин Шв  Nordica  + 1.61
8. Манфред Мьолг Ит Fischer  + 1.65
10. Джулиано Рацоли Ит Nordica  + 1.83