Лидерката в световната ранглиста Виктория Азаренка срещу шампионката от Откритото първенство на САЩ Саманта Стоусър е финалът на тазгодишното издание на супер турнира от категорията “Премиер” в Доха с общ награден фонд 2 168 400 долара.

Двете достигнаха до директния сблъсък за трофея, след като днес на полуфиналите отстраниха съответно Агниешка Радванска (Пол) и Марион Бартоли (Фр).

В първия сблъсък от програма Сам Стоусър, която все още търси оптималната си спортна форма, започна крайно мотивирано мача си срещу Марион Бартоли и с прецизна игра от основната линия успя да стигне до два пробива и успех в сета с 6/3.

На старта на втората част австралийката получи нови два шанса за брейк, като в този момент Бартоли почувства болки в крака и повика баща си, който обяви, че французойката прекратява участието си.

Без контузии, но почти толкова лесно своята 16-та поредна победа от началото на годината записа и блондинката от Минск Вика Азаренка, която продължи наказателната си акция, отстранявайки по-голямата от сестрите Радвански с 6/2, 6/4.

Противно на първоначалните нагласи полякинята изобщо не бе в състояния да се противопостави на световната номер 1 и като изключим само началните геймове на двата сета интрига почти нямаше.

Така за шести път до момента Вика Азаренка и Саманта Стоусър ще се изправят една срещу друга, като австрийката все още търси своя първи успех.

Статистиката от сблъсъка между Азаренка и Радванска:

Азаренка

Радванска

71

1-ви сервис %

66

1

Асове

1

7

Двойни грешки

4

 6/8

Възможности за пробив

 3/4

 65/108

Общо спечелени точки

 43/108

Времетраене: 1.30 ч.