Хуан Мартин Дел Потро се класира за финала на тазгодишното издание на международния тенис турнир “ABN Amro” в Ротердам с общ награден фонд 1 207 500 евро.

След последователните си победи над Микаел Лодра, Карол Бек и Виктор Троицки, преди минути “Кулата от Тандил” прегази поставения под номер 2 в основната схема Томаш Бердих с 6/3, 6/1.

Двубоят не предложи много продължителни разигравания, тъй като и двамата тенисисти притежават едни от най-мощните сервиси и удари от основната линия, като в тази своебразна престрелка “обстреляният” бе именно чеха.

В първата част аржентинецът реализира два безответни пробива, а във втория набързо поведе с 5/0 и просто доигра последните два гейма, съхранявайки част и физическите си запаси за утрешния финал.

Така Хуан Мартин Дел Потро се приближи само на крачка от първи трофей за годината, но тази крачка може да се окаже непреодолима, тъй като има голяма вероятност срещу него да се изправи Маестрото от Базел, който след минути излиза срещу Николай Давиденко в другия полуфинал.

Статистиката от двубоя:

Дел Потро

Бердих

59

1-ви сервис %

49

9

Асове

4

2

Двойни грешки

3

 4/8

Възможности за пробив

 0/3

 56/91

Общо спечелени точки

 35/91

Времетраене: 1.16 ч.