Новоизгряващата американска надежда Райън Харисън е съперникът на нашия Димитър Кутровски на четвъртфиналите на международния тенис турнир в Сан Хосе с общ награден фонд 531 000 долара.

След като късно снощи Дими записа петата си поредна победа в надпреварата (3 в квалификациите и 2 в основната схема), отстранявайки с 2:0 сета Блейк Строуд, рано тази сутрин Харисън пречупи съпротивата на сънародника си Роби Джинепри – 6/3, 2/6, 7/6.

Двамата американци си размениха по един убедително спечелен сет, а в третата част така и не успяха да се пробият, което доведе развръзката на спора до тайбрек, в който Джинепри просто “катастрофира” и след 0:7 се прости със шансовете си да продължи напред.

Така в опит да се превърне в първия български тенисист, достигнал до полуфинали на турнир от календара на мъжката тенис асоциация, Дими Кутровски ще се изправи срещу 19-годишния Харисън, заемащ към момента 94-то място в световната ранглиста.

В друг интересен двубой от днешната програма белгиецът Стив Дарсис успя да изхвърли от надпреварата след два тайбрека поставения под номер 4 в основната схема Радек Щепанек.

Ето и всички резултати:

Сан Хосе
II кръг:
Кевин Андерсон 6 6
Матю Ебдън 1 2
Жулиен Бенето 6 6
Жил Мюлер 2 4
Стив Дарсис 7 7
Радек Щепанек 6 6
Райън Харисън 6 2 7
Роби Джинепри 3 6 6