Лидерката в световната ранглиста и поставена под номер 1 в основната схема Виктория Азаренка записа нова впечатляваща победа в тазгодишното издание на супер турнира от категорията “Премиер” в Доха с общ награден фонд 2 168 400 долара.

След като даде само гейм на младата германка Мона Бартел, днес блондинката от Минск бе малко по-благосклонна и отпусна цели 4 на представителката на Румъния Симона Халеп за крайното 6/3, 6/1.

Халеп, която преди известно време нашумя с гръдната си обиколка, успя дори да поведе с ранен пробив за 3/1, но това само подразни Азаренка, която влезе в серия и не остави никакви шансове на своята опонентка.

Така след час и 20 минути игра белорускинята стигна до крайния успех, а в спор за място на полуфиналите ще се изправи срещу белгийката Янина Викмайер, преодоляла по-рано днес Ксения Первак.

Междувременно своето място на четвъртфиналите си осигури и другата основна претендентка за трофея – полякинята Агниешка Радванска, елиминирала квалификантката Варвара Лепченко с 2:0 сета.

Ето и всички резултати:

Доха
III кръг:
Янина Викмайер 6 6
Ксения Первак 4 0
Агниешка Радванска 7 6
Варвара Лепченко 5 1
Кристина Макхейл 4 6 6
Шахар Пеер 6 3 4
Моника Никулеску 7 6
Катерина Бондаренко 5 4