Най-добрата ни тенисистка Цвети Пиронкова излиза днес срещу поставената под номер 5 в основната схема Марион Бартоли, в среща от трети кръг на супер турнира от категорията “Премиер” в Доха с общ награден фонд 2 168 400 долара.

След категоричните си победи над Полона Херцог и Анжелик Кербер, тази вечер пловдивчанката ще се опита да намери място сред най-добрите осем в надпреварата, като двубоят й с французойката е последен на централния корт и ще започне не по-рано от 19.00 часа българско време.

До момента Цвети и Бартоли са се изправяли 5 пъти една срещу друга, като българката има един единствен успех – преди две години на Уимлъдън в незабравимия си поход към полуфиналите на надпреварата.

Ако успее да се пребори днес с финалистката от Париж, Пиронкова ще си осигури 225 точки за световната ранглиста и 44 250 долара от наградния фонд, а евентуална следваща нейна съперничка би била победителката от двойката Светлана Кузнецова – Луси Шафарджова.

Освен сблъсъкът на първата ни ракета, днес ще видим в действие и световната номер 1 Вика Азаренка, която излиза срещу Симона Халеп, както и шампионката от US Open – Саманта Стоусър, изправяща се срещу Петра Цетковска.

Ето и цялата програма: (приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

час Централен корт час Корт 1
14.30ч. Агниешка Радванска 14.30ч. Ксения Первак
  Варвара Лепченко   Янина Викмайер
следва Виктория Азаренка следва Моника Никулеску
  Симона Халеп   Катерина Бондаренко
следва Петра Цетковска следва Светлана Кузнецова
  Саманта Стоусър   Луси Шафарова
    час Корт 2
не преди Марион Бартоли 14.30ч. Кристина Макхел
19.00ч. Цветана Пиронкова   Шахар Пеер