Трикратният носител на трофея Анди Родик започна с измъчена победа участието си на международния тенис турнир на твърда настилка в Сан Хосе (Калифорния) с общ награден фонд 531 000 долара.

Поставеният под номер 2 в основната схема американец трябваше да заличава сет пасив преди да стигне до пълен обрат срещу преминалия през ситото на квалификациите Денис Кудла за крайното 6/7, 7/6, 6/4.

В първата част Родик имаше цели седем възможности за пробив, но не успя да реализира нито една, като радващото за всички негови фенове бе, че бившият номер 1 не загуби подаването си.

В последвалия тайбрек обаче тинейджърът Кудла бе по-настоятелен и след 7:5 поведе в резултата, а “черните облаци” над Анди се сгъстиха още повече в края на втората част, когато в опита си да отиграе една топка той стъпи на криво и навехна глезена си.

Подкрепян от публиката, Родик “стина зъби”, пребори се с болката и измъкна сета, а в началото на заключителната трета част реализира и решителен пробив, който се оказа достатъчен за крайната победа.

Далеч по-категорично своето място в третия кръг си осигури и новоизграващата звезда на канадския тенис Милош Раонич, който записа чиста победа срещу Тобиас Камке.

Ето и всички резултати:

Сан Хосе
 II кръг:
Милош Раонич 6 7
Тобиас Камке 2 6
I кръг:
Райън Харисън 4 6 6
Оливие Рокус 6 2 3
Матю Ебдън 6 6 7
Дуди Села 7 2 6
Денис Истомин 5 6 7
Сам Куери 7 3 5