Бившата лидерка в световната ранглиста Каролине Возняцки стартира разочароващо участието си на супер турнира от категорията “Премиер” в Доха с общ награден фонд 2 268 400 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, датчанката допусна пълен обрат срещу чехкинята Луси Шафарджова за крайното 6/4, 4/6, 6/7.

Двубоят започна с тотално предимство на сервиращите, които набързо спечелиха своите първи две подавания и едва в петия гейм чехкинята успя да постави под напрежение бившата номер едно, но до пробив отново не се стигна.

Последваха няколко великолепни ситуации, в които пък Возняцки пропусна да реализира шансовете си за брейк, за да се стигне до десетия гейм, в който Шафарджова бе принудена да сервира за оставане в сета (при 4/5).

В този момент бившата половинка на Томаш Бердих не издържа на напрежението, допусна поредица от непредизвикани грешки и на практика подари подаването си, а с това и първия сет.

Началото на втората част бе идентично, с тази разлика, че този път в петия гейм, макар и с голяма доза шанс, Шафарджова реализира своя брейкпойнт, а след това с лекота го затвърди за 4/2.

Въпреки че точно в този момент във вип-местата на корта се появи Рори Макелрой, това с нищо не помогна на русокосата датчанка и положените усилия от нейна страна не бяха увенчани с успех, като по този начин равенството бе възстановено.

В заключителния трети сет Шафарджова имаше първоначално предимството от един брейк, но преднината й бързо бе заличена, а в десетия гейм чехкинята трябваше да отразява три мачбола на свой сервис.

С мощни начални удари опасността бе предотвратена, а в последвалия тайбрек Луси бе значително по-агресивна и стигна до успеха след 7:3.

Междувременно от надпреварата в катарската столица отпадна и шампионката Вера Звонарьова, която се контузи в средата на втория сет от сблъсъка си с Моника Никулеску.

Резултати:

Доха
 I кръг:
Симона Халеп 6 6
Ивета Бенешова 4 4
Шахар Пеер 7 6
Йелена Янкович 6 2
Агниешка Радванска 6 6
Ан Кеотавонг 1 2
Марион Бартоли 6 6
А. Медина Гаригес 2 0