Даниела Хантухова (Слвк) спечели за втора поредна година титлата от международния тенис турнир на твърда настилка в Патая (Тайланд) с общ награден фонд 220 000 долара.

В изключително оспорван и равностоен финален сблъсък словачката, която бе поставена под номер 3 в основната схема, успя да осъществи пълен обрат срещу Мария Кириленко (Рус), за крайното 6/7, 6/3, 6/3.

Финалният сблъсък започна с поделено надмощие, като след по един разменен пробив се стигна до тайбрек в края на първата част, в който чаровната рускиня бе по-настоятелна и след 7:4 поведе в резултата.

Това обаче ни най-малко не обезкуражи Хантухова, която продължи да играе изключително стабилно от дъното на корта, стигна до два безответни пробива във втората част и успя да възстанови статуквото на корта.

В заключителния трети сет словачката бе по-концентрирана в ключовите моменти и след три часа и 14 минути игра стигна до така ценния успех, който й позволи да прибави във витрината си пети трофей от надпревари от календара на WTA.

Статистиката от двубоя:

Хантухова

Кириленко

57

1-ви сервис %

57

6

Асове

3

4

Двойни грешки

7

 5/16

Възможности за пробив

 2/6

 106/198

Общо спечелени точки

 92/198

Времетраене: 3.14 ч.