Мениджърът на Новара Емилиано Мондонико каза на пресконференцията преди утрешния мач на "бианкоадзурите" с Интер, че тимът му се нуждае от повече кураж и концентрация, за да вземе точка или три от италианските вицешампиони.

Миналата седмица срещу Каляри последният във временното класиране на Серия А записа първата си шампионатна среща без допуснат гол през този сезон, а Мондонико извоюва първата си точка начело на отбора от Пиемонт.

"В момента отборът на Интер е като ранен звяр заради загубата от Рома, така че двубоят със състава на Клаудио Раниери ще бъде много труден. Съперниците ни ще искат не само да спечелят, но и да се представят добре. Ние обаче също се нуждаем от точки", заяви 64-годишният специалист, цитиран от сайта Football-Italia.net.

Новара наистина се нуждае от повече победи, ако иска да се задържи в елита на Апенините. До този момент през настоящата кампания "бианкоадзурите" имат едва два успеха в първенството, като единият е точно срещу Интер.

"Няма тактическа система, която постоянно да носи победи. Ако имаше, всеки щеше да я ползва. Най-важното за един тим е да бъде балансиран, за да може да се защитава и да атакува еднакво добре", коментира Мондонико.