Рекордьорът по спечелени титли - отборът на САЩ се класира за четвъртфиналите на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже – “Дейвис къп”.

След като вчера Марди Фиш и Джон Иснър нанесоха болезнени поражения, съответно на Станислас Ваврника и Роджър Федерер, днес двамата швейцарци допуснаха трета поредна загуба, този път на двойки, от дуета Майк Брайън Марди Фиш с 4/6, 6/3, 6/3, 6/3.

Така “кръстоносците”, които предварително бяха сочени за фаворити в сблъсъка, на практика отпаднаха от по-нататъшната борба за трофея и сега са изправени пред угрозата да загубят мястото си в първа световна група.

Ако искат Федерер и компания и догодина да са сред 16-те най-добри отбора, ще трябва да си извоюват това право в решителния плейоф, който ще се играе в средата на септември, непосредствено след приключването на US Open.

Освен американците още два тима вече са на четвъртфиналите и това са настоящият шампион Испания, който без проблеми се справи с Казахстан след 3:0 и коравият отбор на Чехия, разправил се със същия резултат с Италия.

Ето и всички резултати до момента:

Швейцария 0 Чехия 3
САЩ 3 Италия 0
Испания 3 Япония 1
Казахстан 0 Хърватска 2
Австрия 2 Сърбия 2
Русия 0 Швеция 0
Канада  1 Германия 0
Франция 1 Аржентина 2