Този уикенд стартира тазгодишното издание на най-стария и престижен отборен тенис турнир в света – надпреварата за купа “Дейвис”, което начало води през далечната 1900 година.

16 отбора ще се впуснат в люта битка за ценното отличие, като най-любопитният сблъсък от тази осминафинална фаза несъмнено ще бъде този в Фрибург, където домакините от Швейцария ще приемат рекордьора по спечелени титли – тима на САЩ.

“Кръстоносците” ще разчитат на супер звездата си Роджър Федерер, който ще премери сили днес с исполина Джон Иснър, като швейцарците направиха всичко възможно да неутрализират най-голямото оръжие на американеца, избирайки да играят на землена настилка.

Не по-малко интересно се очертава да бъде и във Ванкувър, където “кленовите листа” ще посрещнат 9-кратните носители на трофея – Франция, като там с интерес се очаква двубоят между Милош Раонич и Жо-Вилфред Цонга.

Победителите от 2010 година – Сърбия – приемат в Ниш представителите на “Тре конур”, но дори и в отсъствието на безспорния номер 1 Новак Джокович по всичко изглежда, че западните ни съседи няма да имат особени затруднения срещу шведите.

Ето и всички осминафинални двубои:

 

            Световна група
Испания vs Казахстан
Австрия vs Русия
Канада vs Франция
Швейцария vs САЩ
Чехия vs Италия
Сърбия vs Швеция
Япония vs Хърватска
Германия vs Аржентина