Световната номер 3 Мария Шарапова стартира по възможно най-добрия начин кампания си в тазгодишното издание на супер турнира от категорията “Премиер” в Париж с общ награден фонд 637 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата, рускинята, която е поставена и под номер1 в основната схема, не остави никакви шансове на състезателката от Южна Африка Шанел Скийпърс за крайното 6/3, 6/1.

През уикенда “хубавата Маша” спечели първия си мач на сингъл от сблъсъка с Испания на неофициалното световно първенство по тенис за жени – Фед къп, след което се отказа от по-нататъшно участие поради лека настинка, но днес в зала “Пиер де Кубертен” рускинята демонстрира отлично здраве и чудесна спортна форма.

Само за 69 минути игра Шарапова пречупи съпротивата на Скийпърс, като реализира 6 от 10-те си си възможности за пробив и нито за миг не постави под съмнение своето превъзходство.

Така в следващата фаза от надпреварата Мария Шарапова ще се изправи срещу победителката от двубоя между румънката Моника Никулеску и германката Анжелика Кербер.

Ето и резултатите:

Париж
I кръг:
Янина Викмайер 6 0
Джил Крейбас 1 0  R
Клара Закопалова 6 6
Ализе Корне 3 1
Роберта Винчи 6 6
Симона Халеп 4 4
Б. Матек-Сандс 7 6
Кристина Бароа 6 2