Най-добрите скиори в света проведоха днес първата си тренировка, преди съботното спускане, валидно за световната купа по ски-алпийски дисциплини, което ще се проведе на олимпийското трасе в Сочи и останаха изключително доволни от предоставените им условия.

Седмица преди елитът на “Белия керван” да пристигне на родна земя, в зимния ни курорт Банско, алпийците ще “инспектират” съоръженията в руския мегакомплекс, който по думите на организаторите на 22-те зимни олимпийски игри ще бъде най-големият на планетата.

Дължината на трасето “Роса Хутор” е близо 4 километра, а денивелацията е 1085 метра, като най-добро време в днешната свободна тренировка даде австриецът Ханес Райхелт, който преди няколко дни се нареди трети на супер комбинацията в Шамони.

Веднага след него, на 0.25 сек., финишира неостаряващият представител на швейцарския национален отбор Дидие Кюш, а трети остана канадецът Бенямин Томсен.

Веднага след като приключат състезанията при мъжете, своите впечатления от напредъка в столицата на следващата бяла Олимпиада, ще имат възможност да споделят и дамите, които от 15-ти до 19-февруари също ще са в Сочи, където ще премерят сили в спускане, супер гигантски слалом и супер комбинацията.

Ето и времената от днешната тренировка:

име нац. ски време
1. Ханес Райхелт Авс Salomon 2:12.91
2. Дидие Кюш Швейц Head  + 0.25
3. Бенямин Томсън Кан Head  + 0.69
4. Матео Марсалия Ит Rossignol  + 0.80
5. Кр.Инерхофер Ит Rossignol  + 1.06
5. Йохан Клери Фр Head  + 1.06
7. Доминик Парис Ит Nordica  + 1.15
8. Ерик Гей Кан Atomic  + 1.33
9. Адриан Тео Фр Head  + 1.35
10. Кшеетил Йенсруд Нор Head  + 1.50